Scroll Top

5 FALLGROPAR ATT UNDVIKA VID REKRYTERING!

Några tips från oss till er

rekrytera smartare!

5 FALLGROPAR ATT UNDVIKA VID REKRYTERING! - image line on https://globegard.se

1. Sluta annonsera – Don’t bring a knife to a gunfight

Rekrytera smartare: Er drömkandidat sitter med all sannolikhet inte och aktivt letar jobb. Därför behöver en sådan person bli hittad av en headhunter. Annonser kommer snarare att kosta onödiga pengar och ge oss merjobb i form av genomgång och sortering av inkomna ansökningar. Många tänker inte på att en jobbannons faktiskt dessutom har en inverkan på varumärket. Framförallt påverkas er employer branding, det vill säga hur ert företag uppfattas som arbetsgivare. Annonser bör därför användas efter noggrant övervägande och endast i de fall där man tror att de kan träffa rätt målgrupp.

rekrytera smartare - Stockholm
recruitment in Sundsvall
2. Kontakta inte kandidater via LinkedIn

Även om kandidaten ni letar efter förmodligen finns på LinkedIn, så bör man betänka att dessa personer kan få så många som 5-10 erbjudanden per vecka genom den kanalen. InMails i all ära, men här finns det ett stort brus som är mycket svårt att ta sig igenom. Dessutom är det långt ifrån gratis att använda det här verktyget. Dessa pengar kan vi spara och lägga på andra, mer effektiva insatser.

3. Förlita er inte enbart på rekryterarens urval av kandidater utan var delaktig

Ofta håller rekryteraren en första omgång intervjuer och presenterar sedan kandidater av intresse för er som kund. Rekryterare brukar generellt inte dela med sig av processen som leder fram till detta steg. Det anses helt enkelt inte relevant för dig som kund. Det är viktigt att personkemin mellan er och kandidaten är hundraprocentig. Därför jobbar vi aktivt för att hålla er så involverade och engagerade i processen som möjligt för att inte missa någon potentiell kandidat som kan vara intressant för er.

chefsrekrytering stockholm
rekrytera chefer
4. Gör bara tester som verkligen ger något

Många rekryteringsbolag tjänar stora pengar på att erbjuda sina kunder generella tester av kandidater. Frågan ni bör ställa er är om det här testet kommer att hjälpa er i ert beslut i just den här rekryteringen? Testerna kan visserligen ofta vara intressanta och skulle säkert kunna fungera på gruppnivå för att främja samarbete och harmoni i en arbetsgrupp. Men att för att testa en enskild individs potential i en ny organisation? Det riskerar att bli verkningslöst. Ska ni testa något så bör ni testa konkret kompetens som är relevant för den aktuella rollen. Vi erbjuder inga egna tester, men kan rekommendera en hel beprövade alternativ, såsom kodprov för programmerare, där kompetens som är relevant för den aktuella tjänsten testas.

5. Lägg inte ut uppdrag på flera rekryteringsföretag

När ett uppdrag läggs ut på flera rekryteringsföretag så riskerar man inte bara att ens employer branding påverkas negativt. Det kan också ses som negativt hos kandidaterna, som helt plötsligt blir kontaktade av två olika företag ,där ingen verkar veta vad den andra håller på med. Undvik denna fallgrop så långt det bara går och försök att hålla er till en rekryterare som hanterar rekryteringen av en tjänst.

recruitment agency

REKRYTERINGSTJÄNSTER

rekrytering stockholm

Utbildningar

Utbildning - sundsvall